joi, 18 februarie 2010

Despre lumină şi întuneric


După cum spune şi titlul, astăzi voi dezbate subiectul "lumină-întuneric"
Este un subiect foarte controversat dar eu am o percepţie şi mentalitate foarte simplă pentru această discuţie. Eu fac o analogie.
În termodinamică, căldura este definită ca o reacţie exotermă etc etc, frigul este descris prin opusul său, adică lipsa de căldură. Aşa consider că este şi în subiectul deschis de mine. Există lumină şi lipsă de lumină, dar din obişnuinţă se spune întuneric(a nu se confunda cu demonii şi altele)
Aşa cum defapt oamenii nu sunt buni şi răi, sunt doar oameni buni şi oameni lipsiţi de bunătate.
În esenţă toţi suntem buni, în adâncul sufletului.

Acum să vorbim despre iniţieri.
Intenţionat am început postarea cu discuţia despre lumină şi întuneric pentru a înţelege conceptul.
Există iniţieri pe lumină(chi, sau energie ki) şi iniţieri pe întuneric. Repet, nu confundaţi întunericul cu răul sau cu lucrul cu diavolul.
Pentru a înţelege mai bine voi da cîteva exemple. Prima iniţiere pe lumină pe care o primim aproape toţi este iniţierea pe cruce, adică botezul. Botezul creştin este o iniţiere pe lumină, pe semnul crucii, care este un simbol foarte puternic. Această iniţiere pe lumină înseamnă defapt iniţiere pe lumina iubirii necondiţionate şi lumina bunătăţii şi păcii împărtăşită de Iisus.
Mai există şi alte tipuri de iniţieri pe lumină gen Reiki, Chi Kung şi chiar o ramură a artelor marţiale, Aikido.
O iniţiere pe întuneric(chi greu, sau energie ka) pe care o cunosc este iniţierea în artele marţiale de tipul Karate. O să mă documentez şi despre altele şi voi completa.

Repet. A nu se confunda aceste iniţieri cu binele şi răul. Aşa cum putem folosi un cuţit în scopuri bune(paşnice) spre exemplu să tăiem pâinea, la fel de bine putem folosi acelaşi cuţit în scopuri rele, să luăm viaţa unui om. Totul depinde de noi, de cum folosim ceea ce folosim şi în ce scopuri.
A nu se crede(greşit) şi a nu se înţelege că dacă ai iniţieri pe lumină nu poţi face rău. Ba poţi! Foarte mult... La fel şi cu iniţierile pe întuneric, poţi face mult bine, depinde doar de cel care foloseşte ceea ce a primit.

Defapt lumina înseamnă enegie, chi, ki, prana. Oricum i-am spune, înseamnă acelaşi lucru, contează doar cum o folosim.

Faceţi cumva şi găsiţi-vă echilibrul :)

Aveti grija de voi!
Namaste!

3 comentarii:

 1. din punctul meu de vedere,si intunericul si lumina sunt o parte a creatiei care nu se exclud ci se includ.coexista si nu se poate una fara alta,exact cum spuneai.si culmea e ca Dumnezeu le-a facut pe ambele...deci si intunericul este o parte a luminii, intr-un mod interesant.si totusi de cand e universul acesta sunt intr-o lupta permanenta pentru ca in acest univers,exista intr-adevar o lupta ptr suprematie si invingatorul ia tot.in contradictoriu nu?poate cineva sa ma contrazica?in lumea materiala traim de fapt in ka-ul greu...care nu e nimic altceva decat chi condensat...

  RăspundețiȘtergere
 2. Inţelepciunea din tine, volumul 1

  Acest prim volum este o extensie a propriilor ganduri pe diferite tematici spirituale, exprimate prin comentarii, pilde si poezii spirituale. Pildele au fost mereu o sursa de inspiratie si de trezire a constiintei. Sfintii si maestrii planetei mereu au vorbit in parabole, fiind o metoda preferata pentru trezirea mintii catre calea adevarului. Las cititorului placerea la introspectie si nu uitati: in viata e mai bine sa incerci sa faci ceva decat sa faci nimic perfect.


  „M-am dus odată la El şi l-am întrebat:
  Ce trebuie să fac să fiu mereu cu tine ?
  Să fii smerit ca pământul care deşi este călcat în picioare, tace.”

  „Până să o întâlneşti pe ea,
  Ai fost împăratul lumii
  Acum că te-ai îndrăgostit
  Ai devenit ca noi, un sclav.
  Nebunule...
  Cred că ai uitat că în faţa iubirii
  Suntem toţi la fel.”

  „Tăcerea maestrului, este cea mai frumoasă învăţătură spirituală.”

  Text extras din cartea Inţelepciunea din tine, volumul 1. Cartea poate fi cumparata de pe site-ul editurii: www.editura-bo-yang.ro

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte frumoase şi pline de înţelepciune aceste pasaje.
  Vă mulţumesc pentru ele. M-au făcut să mai meditez un pic, să zâmbesc şi să îmi dau seama cât de mult mai am de evoluat.

  O zi frumoasă!

  RăspundețiȘtergere